Правила на приватност

Правила на приватност

Номис ДОО е компанија која се занимава со дистрибуција на полимерни материјали-гранулати, бои и адитиви за полимерни материјали, машини за бризгање (лиење) и дување, периферни уреди, транспортни траки како и средства за подмачкување и заштита на машините и алати. 

Овие правила се применуваат секој пат кога ја посетувате нашата веб-страница.

Податоци што ги чуваме

Ги чуваме следните видови на податоци:

1. Податоци што ги собираме директно врз основа на Вашата приватност.
a) Име
b) Презиме
c) Емаил адреса
d) Телефон

Овие податоци се чуваат во база на податоци на веб-серверот и тоа неограничено

2. Податоци зачувани автоматски од сигурносни причини:
a) IP адреса

Овој тип на податоци се бришат на месечна основа.

Нашите мрежни страници не се наменети за деца помали од 16 години. Ненамерно се зачувуваат податоците од деца што се помлади од 16 години. Доколку сте помлади од 16 години, не ги оставајте своите приватни податоци на овие мрежни страници.

Користење на Вашите (лични) податоци

Погоре споменатите податоци се побаруваат со цел:

a) Како би можеле да Ве известиме за новитетите и новите производи и услуги на Номис ДОО, по пат на билтенот за новитети (newsletter).

b) Како би можеле што подобро и попрецизно да одговориме на Вашите прашања и коментари.

За обработка на податоците ги користиме следните извори од трета страна:

a) Google Analytics за собирање на генералните и заедничките податоци. (Не ги праќаме Вашите податоцни на Google Analytics). Google правилата за приватност може да ги најдете на следниот линк: https://policies.google.com/privacy

b) Mailchimp за изготвување и праќање на билтен за новости. Mailchimp правилата за приватност може да ги најдете на линкот https://mailchimp.com/legal/privacy
c) Google Maps за креирање и додавање на мапи на веб-страницата (зачувување на IP адреса)

d) Google Fonts за вметнување на фонт на веб-страницата

Ажурирање на лични податоци

Доколку сакате да добиете преглед од горенаведените зачувани податоци, да ги ажурирате, промените или избришете, може да не контактирате на nomis@nomis.hr

Во секој момент можете да се одјавите од нашиот билтен за новитети (newsletter), со кликање на линкот што се наоѓа под секој билтен на новитети (newsletter).

Исто така, можете да направите и приговор за обработка на личните податоци. Одговорното лице за обработка на лични податоци, ќе го одработи Вашиот случај во рок од 30 дена.

Колачиња
Не задржуваме никакви лични податоци во колачињата од Вашиот мрежен пребарувач. Можно е да дојде до случај, надворешните услуги што ги користиме (Google Analytics, Google Maps, Google Fonts, Mailchimp), да зачуваат псевдоминизирани податоци за Вас во колачињата. Меѓутоа, не постои поврзаност помеѓу податоците што ги чуваме од Вас и оние податоци што надворешните услуги ги имаат од Вас. Повеќе за колачињата