Помошни средства

Помошни средства

Професионалните производи на компанијата Lusin® Chem-Trend, кои ги претставуваме во Хрватска и на пазарите во БиХ, Македонија, Албанија, се докажани за подобрување на квалитетот на вашите производи и зголемување на продуктивноста во индустријата за бризгање, дување и екструзија на пластика.

1. СРЕДСТВА ЗА ЧИСТЕЊЕ 

 • за бризгање, дување и екструзија на филмови
 • неабразивни и некорозивни средства во форма на спрејови и гранули
 • брзо се сушат и немаат непријатен мирис
 • за сите видови на материјали и за сите температури
 • NFS сертификат - дозволено да се користи во прехранбената индустрија

2. СРЕДСТВА ЗА ПОДМАЧКУВАЊЕ 

 • неагресивни средства, кои не оставаат трага
 • заштита од корозија, спречување на блокирање и запеченост
 • за подмачкување на траки, водилки, исфрлачи, монтажа на калапи
 • дозволена примена на температура до 1200 ° C
 • NFS сертификат - дозволено да се користи во прехранбената индустрија

3. СРЕДСТВА ЗА ЗАШТИТА 

 • обезбедуваат долготрајна заштита од корозија и атмосферски влијанија
 • на база на восок, без штетни хемикалии
 • NFS сертификат - дозволено да се користи во прехранбената индустрија

4. СРЕДСТВА ЗА ОДВОЈУВАЊЕ 

 • за полесно одвојување на производите од алатот
 • со и без силикон
 • долготрајно дејство (за голем број парчиња)
 • за сите видови на материјали и за сите температури
 • NFS сертификат - дозволено да се користи во прехранбената индустрија