Elnik Systems

elnik systems

Американската компанија Elnik Systems од своето основање во 1969 година се вбројува во еден од најважните производители на вакуумски печки за одвојување / синтерирање. Оваа технологија се користи во производствените процеци MIM технологијата (бризгање метал). Оваа високорастечка технологија главно се користи во автомобилската индустрија и во воената индустрија каде што има потреба од големи серии на мали, комплицирани метални производи со минимални толеранции на готовите производи. Во комбинација со машините за бризгање на Arburg, ние сме во можност да понудиме комплетно решение од типот „клуч на рака„