Гранулати

Гранулати

Фирмата НОМИС нуди на своите корисници широк спектар на материјали (гранулати): полиолефини (PE, PP), полистирен (PS), кополимер врз основа на стирен (ABS, ASA, SAN, SBS), техничка пластика (PA, PC, POM, PBT) еластомери (TPV, SEBS, TPU, ЕVA), како и специјални материјали од светските произведувачи како што се BASFBorealisSirmaxLanxessMOLSynthos.

Понудата на материјалите, континуирано се дополнува, во согласност со потребите на пазарот и нашите клиенти.
Исто така, нудиме на нашите клиенти и сопствен бренд на материјали PA (Lanamid) и POM (Lanaform) кои се карактеризираат со добар сооднос на цена и квалитет.
Сите материјали што ги испорачуваме доаѓаат со сертификат за квалитет, технички и безбедносно-технички листови.
Во секое време, Ви нудиме технички совети во врска со секојдневните предизвици во производството, од изборот на најдобрите материјали за вашиот производ за зголемување на квалитетот и ефикасноста.
Најголем дел од материјалите се достапни во нашите магацини од каде што можеме да доставиме количини од една кеса (25 кг) и повеќе.
Во договор со клиентите, во можност сме да испорачуваме во Загреб и околината за барањата во канцеларијата во Хрватска, како и во Скопје и околината за барањата во канцеларијата во Македонија.