Bести

DIGITALIZACIJA POSLOVANJA TVRTKE NOMIS D.O.O.

DIGITALIZACIJA POSLOVANJA TVRTKE  NOMIS  D.O.O.
20. 5. 2020.

Tvrtka Nomis d.o.o. uz podršku Horus Business Consulting - a  provela je projekt

„Digitalizacija poslovanja tvrtke NOMIS d.o.o.“
Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Проектот: Сончева електрана НОМИС ДОО

Проектот: Сончева електрана НОМИС ДОО
11. 12. 2019.

Компанија НОМИС ДОО со поддршка на Хорус Бизнис Консалтинг, го покренаа проектот за “Сончева електрана НОМИС ДОО”

Проектот е кофинансиран со средства на Европски структурни и инвестициски фондови во финансиски период од 2014-2020.

ULTRAFUSE® 316L филамент за 3D принтање

ULTRAFUSE® 316L филамент за 3D принтање
16. 1. 2020.

Компанијата Номис стана ексклузивен дистрибутер на ULTRAFUSE® 316L, филамент за 3D принтање за Југоисточна Европа!

K 2019

K 2019
6. 11. 2019.

И оваа година бевме присутни на најголемиот светски саем за пластика К 2019 во Дизелдорф кој траеше од 16-23.10.2019 година.

EURO PM2019

EURO PM2019
6. 11. 2019.

НОМИС како овластен дистрибутер на Catamold BASF, присуствуваше на овогодинешниот Конгрес и изложба од 13.-16.10.2019 во Мастрихт, Холандија. Congress & Exibition единствена прилика да се дознаат најновите трендови на металургијата во прав.

ARBURG Технолошки денови 2019

ARBURG Технолошки денови 2019
3. 4. 2019.

Ве водиме на Технолошки денови во фабриката на ARBURG веќе 13 години по ред!

Chem-Trend European Distribution Meeting за термопласти

Chem-Trend  European Distribution Meeting за термопласти
12. 2. 2019.

Компанија НОМИС, претставник на компанија Chem Trend на пазарот на Хрватска, Босна и Херцеговина, Македонија, Албанија и Косово, учествуваше на Европскиoт дистрибутивен состанок (European Distribution Meeting) на термопласти кој се одржа 22 до 24.01.2019, во Технолошкиот Центар за термопластика во Maisach, Германија.

Конференција НОМИС МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ

Конференција НОМИС МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ
14. 12. 2018.

Одржана на 22 Ноември 2018

Euro PM2018 Congress & Exhibition

Euro PM2018 Congress & Exhibition
11. 10. 2018.

Euro PM Congress & Exibition е Европски годишен конгрес и изложба на  металургија во прав, која ќе се одржи од 14 до 18 октомври во Шпанија, Билбао.

Придружете ни се на саемот за пластика Факума!

Придружете ни се на саемот за пластика Факума!
5. 10. 2018.

Компанија НОМИС, како застапник за ARBURG, Ве поканува на 26-от по ред саем за пластика Факума (Fakuma), кој ке се одржи од  16 - 20 Октомври 2018 во  Фридриксхафен, Германија.

Technology fair in Belgrade

Technology fair in Belgrade
29. 5. 2018.

Held from 21st to 25th May 2018.

ARBURG Technology Days 2018

ARBURG Technology Days 2018
23. 3. 2018.

The ARBURG Technology Days 2018 were held at the headquarters in Lossburg (Germany) from 14 to 17 March.

Project: Investments in tangible assets related to the expansion of the existing business unit capacity

Project: Investments in tangible assets related to the expansion of the existing business unit capacity
14. 3. 2018.

On 20.09.2017. The company NOMIS Ltd. in cooperation with the company Horus Business Consulting, started with the implementation of the project:
"Investments in tangible assets related to the expansion of the existing business unit capacity"
The project is co-financed by the European Regional Development Fund under the Operational Program Competitiveness and Cohesion 2014-2020.

24th Tirana International Fair

24th Tirana International Fair
8. 12. 2017.

Nomis Ltd. was present on this fair with the goal of opening new markets, establishing new contacts and getting acquainted with our activities. On our booth visitors could find out about the latest achievements, capabilities, and sophisticated technology solutions of our trade partners.

Jubilee 25th Fakuma trade fair for plastics processing

Jubilee 25th Fakuma trade fair for plastics processing
30. 10. 2017.

More exhibitors, more exhibition floor space, more expert visitors – all involved parties were highly satisfied: the autumn industry meet held in Friedrichshafen at the 25th Fakuma international trade fair for plastics processing.

Training program for machine operators and technologists

Training program for machine operators and technologists
4. 9. 2017.

Technical training for machine operators and technicians at the Nomis Tech Center!

New in our portfolio - Ultra Purge cleaning granulate

New in our portfolio - Ultra Purge cleaning granulate
14. 7. 2017.

Since May 2017, we have taken over the distribution of Ultra Purge cleaning granulates for Croatia, Bosnia and Herzegovina and Macedonia.

ARBURG Technology Days 2017

ARBURG Technology Days 2017
21. 3. 2017.

Innovative machine technology, processes and applications

Opening of the company Nomis's Tech Center!

Opening of the company Nomis's Tech Center!
13. 9. 2016.

Opening of the company Nomis's Tech Center!