Specijalni strojevi

Višekomponentne brizgalice

ARBURG opskrbljuje širokom paletom tehnologija koje omogućavaju brizganje višekomponentnih otpresaka. Bazirane su na dokazanim Allrounder A,C i S serijama.

  • sila zatvaranja: 400 ÷ 5000 kN
  • programiranje putem SELOGICA upravljanja

PIM

Injekcijskim prešanjem praha (PIM) moguće je kalupiti dijelove od metalnog i keramičkog praha. ARBURG-ovi strojevi za preradu takvog materijala su bazirani na ALLROUNDER seriji. Cilindri za brizganje su prilagođeni na abrazijsko trošenje što zahtjeva prerada ovih materijala.

FIT

Tehnologija brizganja fluida (FIT), koja uključuje tehnologiju brizganja plinova (GIT) i tehnologiju brizganja tekućina (WIT) se primarno koristi za kalupljenje dijelova s debelim stjenkama, djelomično pojačanih i rebrastih konstrukcija, ili dijelova gdje jezgra mora biti šuplja. Zahvaljujući fleksibilnom SELOGICA sistemu upravljanja, proces prerade fluida se bez problema vrši pomoću ALLROUNDER-a.

LSR

Dvokomponentni tekući silikoni se vulkaniziraju samo kad se spoje dva materijala u omjeru 1:1 i kad se dovede toplina. ARBURG-ovi ALLROUNDER-i za LSR preradu su opremljeni s svim potrebnim komponentama kao što su dozatori da doziranje i miješanje, grijani kalupi, vakum sustavi i periferije.

Video prikaz rada

Čista soba

ARBURG se bavi ovom tehnologijom već dugo i nudi razna rješenja za „čiste sobe" i ta rješenja uspješno implementira u praksu. Spektar se proteže od ALLROUNDER-a koji proizvode kompletno u čistoj sobi, do modularnih, decentraliziranih čistih prostorija u kojima su pokretne trake oklopljene i otpresci se transportiraju u „čistu zonu".

Video prikaz rada

IML

In-Mould-Labeling (IML) tehnologijom moguće je brizgati proizvode za pakiranje zajedno sa naljepnicom. ARBURG-ovi specijalni strojevi za pakiranje (P) se baziraju na posebnim izvedbama hibridnih i električnih strojeva. Bez obzira da li je riječ o tankostjenim posudama, čepovima ili predformama, brizgalice za pakiranje kombiniraju FEM-bazirane ploče za kalupe, brze i precizne pokrete kalupa, visoko-dinamičko punjenje kalupne šupljine, kratka vremena ciklusa, te visoke kapacitete proizvodnje.

Video prikaz rada