Temperirala

Uređaji za temperiranje kalupa se koriste kako bi se osigurala konstantna temperatura kalupa, osiguravajući time ujednačene parametre procesa prerade i smanjeni udio škarta u proizvodnji.

TE-KO temperirala

TE-KO uređaji su temperirala najnovije generacije proizašle iz razvojnog odjela Moretta. Moguće su dvije standardne izvedbe: temperiranje sa diatermičkim uljem i sa vodom. Obje izvedbe su izrađene od nehrđajućeg čelika, te imaju smanjenu tlocrtnu površinu. Značajne karakteristike su:

  • Spajanje na 4 ulaza/izlaza
  • Reverzibilna pumpa
  • Jednostavno pražnjenje medija
  • Vizualna kontrola protoka medija
  • Mogućnost izvedbe sa sustavom za automatsko nadopunjavanje
  • Kapacitet grijanja: 0,5 – 15 kW

TWP temperirala

TWP temperirala su temperirala na vodu pod tlakom, za rad sa maksimalnom temperaturom do 145°C, izrađen u potpunosti od nehrđajućeg čelika. Radni tlak je digitalno upravljan, a sami uređaj je opremljen sa visokoučinskim izmjenjivačem topline. Uređaj je dostupan u rasponu grijanja od 6 do 18 kW, te snage hlađenja do 60 kW.

TOP temperirala

TOP temperirala su temperirala na ulje pod tlakom, za rad sa maksimalnom temperaturom do 250°C sa točnošću temperiranja ± 0,5°C, izrađen u potpunosti od nehrđajućeg čelika. Radni tlak je digitalno upravljan, a sami uređaj je opremljen sa visokoučinskim izmjenjivačem topline. Pumpa na magnetski pogon je pogodna za rad do 350°C, te osigurava ujednačen protok medija. Uređaj je dostupan u rasponu grijanja od 18 do 54 kW, te snage hlađenja do 200 kW.