Sustavi hlađenja

Hlađenje je ključna točka u procesu proizvodnje plastičnih proizvoda, te je istovremeno jedan od bitnijih faktora kod potrošnje energije. Moretto je razvio kompaktna rješenje za sve aplikacije koje omogućavaju velike uštede energije. Raspoloživi su modeli kapaciteta do 1000 kW.

RC Mini serija hladnjaka

RC Mini serija hladnjaka je serija sa kapacitetom hlađenja 6 – 30 kW. Kućište od nehrđajućeg čelika, kompresorima, aksijalnim ventilatorima, i izmjenjivač topline od nehrđajućeg čelika su glavne značajke RC Mini serije. Visoki koeficijent performansi 6.0.

RC Combi UNI serija hladnjaka

RC Combi UNI hladnjaci su opremljeni sa hidrauličkim krugom, centrifugalnim ventilatorima, pumpom i izoliranim spremnikom za akumulaciju. Combi serija je opremljena sa velikim spremnikom za smanjenje ciklusa kompresora po satu. Medij je automatski punjen, te svi modeli imaju mogućnost ručnog punjenja glikola. RC Combi UNI serija je dostupna u 14 veličina sa snagom do 1000 kW, te imaju koeficijent performansi 6.0.

RC Combi MULTI serija hladnjaka

RC Combi MULTI hladnjaci su modularni hladnjaci što znači da se nekoliko uređaja istovremeno mogu kombinirati, čak i u različito vrijeme. Dostatno je ugraditi drugi upravljački uređaj za postavljanje jedne temperature za oba kruga, dok je prvotni upravljački uređaj aktivan kako bi prikazao moguće naznake grešaka zasebnih krugova.

RCV Variant serija hladnjaka

Variant serija hladnjaka je posebno dizajnirana za teške uvjete rada. Ovi uređaji su opremljeni sa varijabilnim vijčanim kompresorom i u stanju su odgovoriti na sve zahtjeve hlađenja. Centrifugalni ventilatori se isporučuju kao standardni. Opcionalno je dostupan i uređaj za uštedu energije s kojim su moguće uštede do 25%.

TV Free-cooler

Veliki sustavi za kontrolu temperature se mogu integrirati sa konvektor baterijama Free-coolera kada to vanjske temperature dozvoljavaju. Na ovaj način se ostvaruju značajne uštede energije jer na taj način Free-cooleri preuzimaju ulogu hladnjaka, a konvencionalni hladnjaci se uopće ne uključuju. Free-cooler sustavi se poglavito isporučuju u sistemima centraliziranog hlađenja.